Ayla Zijda (rechts) en haar vriendin en collega Solange aan het werk als verloskundigen in Kathmandu. Een Nepalese moeder komt bij van de bevalling van een gezonde baby.
Volledig scherm
PREMIUM
Ayla Zijda (rechts) en haar vriendin en collega Solange aan het werk als verloskundigen in Kathmandu. Een Nepalese moeder komt bij van de bevalling van een gezonde baby. © Solange Candeias

Verloskundige Ayla (23) deed werkervaring op in Nepal: ‘Het was een enorme cultuurshock’

Zes kraambedden op één kamer. Soms zelfs matrassen op de gang en de vloer. Weinig hygiëne, apparatuur die niet werkt. De Goudse verloskundige Ayla Zijda (23) deed werkervaring op in een ziekenhuis in Nepal. ,,Het was een enorme cultuurshock, maar ook bijzonder.”

  1. Van bruidswinkel tot ‘oudste verkleedprinses van het land’
    PREMIUM
    hoe is het nu met..?

    Van bruidswin­kel tot ‘oudste verkleed­prin­ses van het land’

    In de rubriek Hoe is het nu met..? zoeken we mensen op die een rol speelden in het nieuws van een of meerdere jaren geleden. Hoe gaat het nu met ze? Vandaag: Dana Nieuwland-Spaargaren (35). Zij opende drie jaar geleden met haar toenmalige zakenpartner een eigen bruidswinkel in het stadshart van Alphen. Twee weken geleden deed ze daar voor de laatste keer de deur achter zich dicht. ,,In het begin was het superleuk, maar het was gewoon niet rendabel.”

In samenwerking met indebuurt Gouda