De collectie tassen van Vera Dekens is in Nederland in 400 winkels te koop. Ook in in Zweden, Duitsland, België, Denemarken, Oostenrijk en op Ibiza zijn ze verkrijgbaar.
Volledig scherm
PREMIUM
De collectie tassen van Vera Dekens is in Nederland in 400 winkels te koop. Ook in in Zweden, Duitsland, België, Denemarken, Oostenrijk en op Ibiza zijn ze verkrijgbaar. © Rianne den Balvert

Woerdense Vera verkoopt Chabo Bags in binnen- en buitenland: ‘geweldig als ik iemand ermee zie’

Tien jaar geleden wilde Vera Dekens (49) uit Woerden graag iets voor zichzelf beginnen. Omdat ze gek is van mode en weinig leuke tassen kon vinden, werd het een eigen tassenlijn. Inmiddels is Chabo Bags uitgegroeid tot goedlopend bedrijf in binnen- en buitenland.

Zoekende naar wat voor bedrijf Dekens wilde opstarten, stuitte ze op in Indonesië gemaakte leren tassen. ,,Ik vind weinig tassen leuk, maar deze was echt mooi." En dus besloot de Woerdense op een beurs in Azië op zoek te gaan naar productiemogelijkheden. Toen ze een fabriek vond die tassen kon maken, besloot Dekens ervoor te gaan. Ze richtte Chabo Bags op. ,,Chabo betekent vriend in straattaal en je tas is een soort vriend, want die neem je overal mee naartoe."

In samenwerking met indebuurt Woerden