Jumbo-supermarkteigenaar Bas Bobeldijk met lege flessen en fust. Chauffeurs die in Nieuwkoop de fust komen halen, staan altijd weer verbaasd van de hoeveelheid.
Volledig scherm
PREMIUM
Jumbo-supermarkteigenaar Bas Bobeldijk met lege flessen en fust. Chauffeurs die in Nieuwkoop de fust komen halen, staan altijd weer verbaasd van de hoeveelheid. © Peter Franken

Zijn Nieuwkopers zulke zuipschuiten, en zo ja: hoe erg is dat?

Nieuwkoop staat al jaren bovenaan de ranglijst van gemeenten waar het meest gedronken wordt. Wethouder Gerben van Duin heeft de raad nu een plan beloofd om daar een eind aan te maken. Is dat nodig? vroeg AD Groene Hart aan diverse Nieuwkopers. ,,In Nieuwkoop gaan er aardig wat kratjes doorheen.”

 1. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.
 1. Verstappen de beste op Imola na race vol glijpartijen en crashes
  Play

  Verstappen de beste op Imola na race vol glijpartij­en en crashes

 2. Dit was Nederland vandaag: zondag 18 april
  Play

  Dit was Nederland vandaag: zondag 18 april