Koning Willem-Alexander, koningin Maxima en de prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane reageren op de tribune ontzet na de val van Epke Zonderland.
Volledig scherm
Koning Willem-Alexander, koningin Maxima en de prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane reageren op de tribune ontzet na de val van Epke Zonderland. © anp

Koning en Rutte troosten Epke

Epke Zonderland kreeg dinsdag, meteen nadat hij in Rio op de tegenvallende zevende plaats de olympische finale aan de rekstok had beëindigd, telefonisch 'medeleven' van zowel koning Willem-Alexander als premier Mark Rutte.

De koning, die met zijn gezin op de tribune ontzet reageerde op de val van de Friese olympisch kampioen van 2012, liet overbrengen zeer veel waardering te hebben voor een groot sportman.

Rutte belde vanuit Nederland, iets wat de premier normaal gesproken alleen doet bij sporters die zojuist goud hebben veroverd. Via Twitter meldde Rutte: 'Ongelooflijk jammer, maar wat een sportman. Diepe buiging.'

Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© REUTERS
  1. Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’
    Quiz

    Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’

    Evander Holyfield (57) heeft zin in een weerzien met zijn vroegere rivaal Mike Tyson (53) in de boksring, op één voorwaarde: 'Iron Mike' zal hem moeten uitdagen. ,,Ik heb hem al twee keer verslagen. Dan kun je hem zelf niet meer vragen als tegenstander. Dan zou ik een pestkop zijn. Ik wil geen verhalen horen dat ik alleen maar tegen Mike wil boksen, omdat ik weet dat ik van hem kan winnen", liet Holyfield weten.