Volledig scherm
Het woonhuis liep schade op, maar de brandweer had het vuur deze keer snel onder controle © Koen Laureij

Voor vijfde keer in korte tijd brand bij boer Gert in Werkhoven

Voor de vijfde keer is er brand uitgebroken op de boerderij van Gert Snitselaar in Werkhoven. Afgelopen nacht werd het woonhuis van het boerenbedrijf aan de Hollandewagenweg getroffen. Snitselaar heeft met zijn twee honden op tijd het huis kunnen verlaten.

De boer uit Werkhoven wordt de afgelopen tijd geteisterd door schuurbranden. Snitselaar raakte de afgelopen weken diverse schuren kwijt. Alleen zijn woonhuis was tot afgelopen nacht nog niet getroffen door brand.  Of het deze keer opnieuw om brandstichting gaat is nog niet duidelijk. 

Het erf van de boerderij was zaterdagmorgen nog afgeschermd van de buitenwereld met roodwitte linten en de politie houdt de wacht. De recherche was er nog volop bezig met onderzoek. Het woonhuis aan de weg ziet er ogenschijnlijk  nog redelijk ongeschonden uit.

Na de eerste branden heeft Snitselaar particuliere bewaking ingeschakeld en ook de politie houdt extra toezicht in de omgeving. De politie is er nog niet in geslaagd een verdachte aan te houden.

Het verwrongen staal en de andere restanten van de schuren zijn nog steeds de stille getuigen van de eerdere branden op het erf. 

Snitselaar zei eerder dat hij denkt dat de brandstichtingen te maken hebben met zijn seksuele geaardheid of een zakelijk geschil. Half november kwamen bij een schuurbrand zo’n vijftig koeien om het leven. Eind oktober waren op dezelfde locatie ook al twee branden. 

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
    Agenda

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Ongeveer achthonderd deelnemers en hoogstwaarschijnlijk een flink aantal bezoekers vinden vandaag hun weg naar sportcentrum Galgenwaard voor het open Europese Kenpo Karate Kampioenschap. Dit kampioenschap staat bekend als één van de grootste Kenpo Karate toernooien in de wereld. Kenpo Karate is een vorm van zelfverdediging, met Chinese en Japanse karatetechnieken en straatgevecht invloeden. Allerlei landen hebben zich voor het kampioenschap ingeschreven. Romano Michielsen is de Nederlandse vertegenwoordiger. Het kampioenschap is tot en met zondag. Het programma vind je op www.IKKA-europe.com

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht