Volledig scherm
De gebedsruimte van de Mevlana Moskee. Imam Yildiz zal vanavond al een bezoek brengen aan de getroffen familie © ANP XTRA

Moskee bidt voor doodgeschoten Humeyra Öz (16)

Het meisje dat vanmiddag werd doodgeschoten bij het Designcollege in Rotterdam, is de 16-jarige Humeyra Öz. Zij zou dit jaar eindexamen doen op de vmbo-school waar ze overleed in het fietsenhok.

Quote

Ik hoorde net dat de vader nog niet aanspreek­baar is na deze klap. Ik wil ze helpen

Imam Yildiz

Dat bevestigt Bunyamin Yildiz, imam van de Mevlana Moskee in Rotterdam-West. De moskee staat vlak bij de school van Humeyra en het huis waar zij woonde met haar ouders. Haar vader is een actief bezoeker van het gebedshuis.

Imam Yildiz zal vanavond al een bezoek brengen aan de getroffen familie. ,,Ik ga morele steun bieden, wanneer zij mij kunnen ontvangen. Ik hoorde net dat de vader nog niet aanspreekbaar is na deze klap. Ik wil ze helpen.”

De geestelijk leider gaat er vanuit dat op korte termijn de laatste eer aan Humeyra wordt betoond. ,,Dat is het allerbelangrijkst. Ik denk dat dit donderdag gebeurt. Of dit nou bij mij in de moskee is, of ergens anders, ik zal er zijn.” Ook zal de imam bij het overlijden van Humeyra stil staan tijdens het druk bezochte vrijdaggebed.

Scholieren waren getuigen van de dodelijke schietpartij:

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam