Matthijs: ‘Met een beetje bluffen kom je aardig ver, heb ik gemerkt’
SalarisHoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Financieel analist Matthijs (30) werkt voor een bank en zit in het team tegen witwassen en fraude. Hij werkt tussen de 36 en 40 uur per week.
Delen per e-mail
Wat verdien je?
,,Ik word per uur betaald door een detacheringsbureau, dat is gemiddeld 7100 euro bruto. Ik verdien 50 euro per uur. Van die 7100 euro hou ik 3800 euro netto over.”
Blij mee?
,,Ik verdien een stuk meer dan m’n collega’s dus ben er erg blij mee.”
Wat zijn je secundaire arbeidsvoorwaarden?
,,Reiskosten krijg ik nu niet meer. Maar ik bouw pensioen op en ik heb 22 vakantiedagen. Die betaal ik in principe zelf want het detacheringsbureau stopt dit in een apart potje. Zij regelen alles financieel. Ik hoef nergens over na te denken. Ik heb zowel de voordelen van een zzp’er als van iemand in loondienst. Nadeel is dat het kan dat mijn contract na een maand opeens niet meer verlengd wordt, maar die kans bestaat wat mij betreft bijna niet. En als me dat gebeurt dan heb ik morgen een nieuw project bij een nieuwe detacheerder.”
Door twee keer te switchen van detacheerder heb ik mezelf omhoog weten te praten
Heb je over je salaris onderhandeld?
,,Het is een hete markt. De vraag is hoog en het aanbod relatief laag. Als je eenmaal ervaring hebt binnen dit veld dan kun je snel groeien. Ik ben begonnen op een salaris van 2500 euro bruto. Door twee keer te switchen van detacheerder heb ik mezelf omhoog weten te praten. Onlangs heb ik een loonsverhoging gekregen doordat ik een aanbod kreeg van een ander bedrijf. Ik kon daar toen 5 euro per uur meer krijgen. Toen heb ik mijn detacheerder gebeld en gevraagd of ze nog ruimte hadden. En dat hadden ze.”
Tekst gaat verder onder tool.
Vind je het niet vervelend om te horen dat er ruimte was en dat ze die in de eerste instantie niet voor jou hadden gereserveerd?
,,Nee, zij moeten er ook wat aan overhouden, het is een commercieel bedrijf. Zonder hen zat ik zonder opdracht. Maar mijn oude detacheerder verdiende twee keer zoveel aan mij. Dat vond ik te gek voor woorden. Ik heb ze er mee geconfronteerd. Vonden ze niet heel leuk. Twee dagen erna werd ik benaderd door mijn huidige detacheerbureau en toen ben ik snel overgestapt. Dat is het mooie aan die maand opzegtermijn.”
Word je veel benaderd?
,,Ja, ik heb de afgelopen tijd dertig verschillende uitnodigingen gekregen via LinkedIn.”
Weet je wat je collega’s verdienen?
,,Ik weet het niet van allemaal. Bij mijn vorige werkgever zat er een aanzienlijk verschil tussen. Duizenden euro’s. Dat lag aan de leeftijd, ervaring en toch ook dat sommige mensen niet durven te onderhandelen. Ik ben van mezelf wel aardig direct en met een beetje bluffen kom je aardig ver, heb ik gemerkt.”
Zou je in loondienst willen?
,,Uiteindelijk wel. Maar ik ben nog jong en ik wil veel verschillende projecten doen en dan zie ik het wel over een paar jaar.”
Verdient Matthijs genoeg?
Leeftijd: 30
Aantal jaar werkervaring: 2
Aantal werkzame uren per week: 36
Opleiding: HBO
Functie: financieel analist
Branche: bank- en verzekeringswezen
Aantal werknemers: meer dan 5000 wereldwijd
Vestigingsland hoofdkantoor: Nederland
Volgens de Salariswijzer is het gemiddelde salaris voor zijn functie 3640 euro bruto. ,,Voor wat ik doe is dat best prima, maar ik verdien wel een stuk meer.”
*Noot van de redactie: de uitkomsten van de Salariswijzer zijn gebaseerd op dit specifieke individuele geval en zijn accuraat op het moment van publicatie.
Meedoen met deze rubriek? Stuur een mailtje!
.
Wil jij een hoger salaris? Zo regel je dat:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Welke televisie past het best bij jou?
De ene tv-kijker is de andere niet: niet alleen maakt het uit waar de televisie komt te staan, ook wat zich precies op het scherm afspeelt is van belang om de juiste keuze te maken. We bekeken de interessantste tv’s per ‘type’ gebruiker. -
PREMIUM
Welkom 2021 Zij verloren hun baan in 2020, hoe nu verder in 2021?
De afgelopen maanden sprak deze krant met bijna twintig werknemers die hun baan kwijtraakten door de impact van de coronacrisis. Omdat het hotel waar ze werkten dicht ging, klanten en opdrachten uitbleven of omdat hun contract niet verlengd werd door de toegenomen economische onzekerheid. Wat brengt 2021 voor ze? -
Teams-bingo: welke types turf jij in je volgende videomeeting?
Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: videobelbingo -
VIDEO / RIJ-IMPRESSIE Eindelijk weer iets te kiezen: de Citroën (ë)C4 is prettig anders
In een wereld die vooral gedomineerd wordt door rationele keuzes, moet je opvallen om een rol van betekenis te spelen. Met de nieuwe C4, die meteen ook als elektrische ëC4 beschikbaar komt, heeft Citroën die ‘kunst van het anders zijn’ weer als vanouds in de vingers. -
PREMIUM
video Corry werkt 50 jaar als kraamverzorgster: ‘Zo’n ouwe taart hoefde ik niet aan m’n bed. Nu ben ik er zelf één’
Al vijftig jaar staat Corry Theunisse vrouwen met raad en daad bij tijdens de eerste dagen na een bevalling. De 67-jarige kraamverzorgster krijgt zelfs speciale verzoekjes van vrouwen die in de laatste weken voor hun bevalling zitten.
-
PREMIUM
Mag een baas eisen dat je op kantoor werkt? En nog vier vragen over corona en werk
Mag een baas dat eigenlijk wel, vragen of je salaris inlevert om de zaak te redden? Of eisen dat je toch naar kantoor komt? Drie deskundigen denken mee. -
Salaris Iris: ‘Ik heb 1500 euro meer gevraagd dan ik daarvoor verdiende’
Hoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Iris (35) werkt 31 uur in de week als businessanalist. Zij is de schakel tussen de klant en het projectteam dat de software voor de klant maakt. Daarnaast werkt ze 20 uur per week aan haar blog Onebrokegirl.nl, over geldzaken. -
Salaris Vrachtwagenchauffeur Bart (39): ‘Onze cao is heel karig’
Hoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Bart (39) werkt als vrachtwagenchauffeur. Hij werkt gemiddeld 55 uur per week.