Jan Heijting gaat deze zomer tien dagen naar Domburg met de caravan. In september denkt hij wel weer naar Italië te kunnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Heijting gaat deze zomer tien dagen naar Domburg met de caravan. In september denkt hij wel weer naar Italië te kunnen. © Ruud Voest

Twijfels over vakantie zorgen voor gekkenhuis bij caravanstalling: ‘In quarantaine voor de caravan? Ook prima’

Het is een gekkenhuis bij de Utrechtse caravanstalling Stichtse Vecht aan de Gageldijk in Maarssen. Aan het begin van de week stond de grootste stalling van de provincie nog tot de nok toe vol, maar dinsdag loopt hij langzaam leeg. ,,Met de caravan op vakantie betekent vrijheid, juist met de onzekerheid nu.”

 1. Zonder afspraak laten vaccineren in Utrechtse wijken: ‘De wildste verhalen over vaccinaties gaan rond’
  PREMIUM

  Zonder afspraak laten vaccineren in Utrechtse wijken: ‘De wildste verhalen over vaccina­ties gaan rond’

  Je laten vaccineren zonder afspraak? In de Utrechtse wijken Overvecht en Kanaleneiland kan dat vanaf nu op speciale dagen. Gehoopt wordt zo een vaccinatiekloof tussen deze en andere wijken te voorkomen. De uitnodiging wordt onder andere verspreid via WhatsApp, moskeeën en via mond-tot-mondreclame. „Ik heb mijn schoonzus verteld dat je hier zó makkelijk een prik kunt halen, dus die komt ook.”
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”