Volledig scherm
Dylan Groenewegen. © AFP

Groenewegen tempert het optimisme voor zijn eerste Milaan - San Remo

Ervaring opdoenDylan Groenewegen maakt vandaag zijn debuut in de klassieker die hij ooit wil winnen. In Parijs - Nice bleek weer eens dat weinig mannen kunnen tippen aan de snelheid van de drievoudig ritwinnaar in de Tour, maar in de aanloop naar Milaan - San Remo laat hij geen spierballentaal horen. 

,,Ik rijd om ervaring op te doen”, zegt Groenewegen, die pas werd opgeroepen na zijn uitstekende Parijs – Nice (twee zeges, drie dagen geel) en de blessure van ploegmaat Timo Roosen. ,,Ik zal waarschijnlijk tekortkomen voor de winst. Maar in de Tour en de Vuelta hoop ik de kracht en het uithoudingsvermogen op te doen om volgend jaar wél mee te doen voor de winst.”

Bij Sunweb is het verrassend dat Michael Matthews van start gaat. De Australiër gaf op in Parijs-Nice na een harde val. Volgens de organisatie was hij vier minuten buiten bewustzijn geweest. Zonder Matthews had Tom Dumoulin een andere, meer vrije rol gekregen. ,,Maar ik zou niet weten hoe ik die vrijheid zou moeten benutten in deze koers”, zegt Dumoulin. Hij acht zichzelf kansloos. ,,Ik kan een versnelling van Alaphilippe op de Poggio niet beantwoorden en ga ook de sprint van Elia Viviani niet winnen.”