Volledig scherm
Julius van den Berg tijdens het WK voor beloften van vorig jaar. © photo: Cor Vos

Talent Van den Berg mag debuteren in Milaan-Sanremo

Het Nederlandse wielertalent Julius van den Berg maakt zaterdag zijn klassiekerdebuut. De 22-jarige renner uit Purmerend behoort tot de formatie van EF Education First voor de eerste klassieker van het jaar. Sebastian Langeveld verschijnt namens het Amerikaanse team in Milaan ook aan de start van 'La Primavera', die over 291 kilometer gaat.

Van den Berg dwong vorig jaar een contract af bij de ploeg uit de UCI WorldTour die onder leiding staat van Jonathan Vaughters. Het talent uit het opleidingsteam SEG Racing, die als tweede eindigde in de beloftenversie van Parijs-Roubaix, kreeg een contract voor twee seizoenen bij de Amerikaanse formatie. 

Voor zijn nieuwe werkgever sprintte Van den Berg in de Binck Bank Tour een keer naar de tweede plaats. Hij reed dit seizoen onder meer de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten in het roze shirt van EF Education First.

Martinez verlengt contract

De Colombiaanse wielrenner Daniel Martinez, ploeggenoot van Van den Berg en Langeveld, heeft zoveel indruk gemaakt, dat de teamleiding van EF Education First zijn contract nu al met drie jaar heeft verlengd tot eind 2023. De 22-jarige Martinez won onlangs de koninginnenrit in Parijs-Nice, met aankomst op de Col de Turini. De Colombiaan veroverde begin dit jaar al de nationale titel op de tijdrit en eindigde als derde in de Ronde van Colombia.

,,Hij behoort tot de twintig meest getalenteerde klimmers in het peloton’', zegt teambaas Jonathan Vaughters. ,,Maar juist de progressie die hij boekt in de tijdritten, maken hem zo’n opwindende wielrenner. Hij is een klimmer wiens tijdrit tot zijn kracht behoort en niet tot zijn zwakheden.’'

Martinez rijdt sinds vorig jaar voor de Amerikaanse formatie uit de UCI WorldTour. Hij eindigde als debutant in de Tour de France op de 36ste plaats en liet zich ook zien in Catalonië (zevende), Romandië (twaalfde) en Californië (derde).