Volledig scherm
Onderzoek bij de Zuider IJdijk waar de koffer werd gevonden. Inzet: Miranda Zitman. © Opsporing Verzocht/Privéfoto

Voorarrest verdachte moord Miranda Zitman weer verlengd

Het voorarrest van Bart B. (56), verdacht van het doden van zijn partner Miranda Zitman (52) uit Soest,  is vandaag door de  raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland met de maximale termijn van 90 dagen verlengd. 

B. wordt verdacht van moord of doodslag en van het wegmaken van het stoffelijk overschot. Resten van het lichaam van  Zitman werden vorige maand in haar tuin aan de Lange Brinkweg in Soest gevonden. Een romp die in januari werd ontdekt in een koffer in het water van de Zuider IJdijk in Amsterdam, bleek toen van de sinds eind december vermiste Soestse.

Eind januari 2019 werd Zitman als vermist opgegeven door vrienden en familie. Zitman, die werkte als kapster, zou volgens haar partner Bart B. een oude jeugdvriend zijn gaan opzoeken in Canada. Dat verhaal had hij aan vrienden en familie verteld. Zij kregen sinds december 2018 geen contact meer met haar. Appjes en mailtjes bleven onbeantwoord en de telefoon stond uit. Dinsdag 23 april meldde B. zich bij de politie met ‘informatie over haar vermissing’. Meteen daarop werd hij ingerekend. Sindsdien zit hij vast.

Uit onderzoek van het AD blijkt dat B. als beveiliger werkzaam is geweest in de kliniek in Den Dolder waar Michael P., de moordenaar van Anne Faber, verbleef

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort