Volledig scherm
Een exterieur van Atletiekvereniging C.A.V. Energie uit Barendrecht. Het is een van de clubs waar een Rotterdamse atletiektrainer meisjes misbruikte. © ANP

Sportrechtbank deed vorig jaar al melding van misbruik atletiektrainer bij politie

Sportrechtbank ISR heeft vorig jaar al een melding gemaakt bij politie en justitie over de 58-jarige atletiektrainer die jarenlang meisjes en jonge vrouwen heeft misbruikt.

Dat zegt secretaris Henk van Aller. ,,In dit onderzoek is heel snel contact gelegd met politie en justitie”, zegt hij. ,,Omdat het een ernstige zaak is én omdat we de politie niet voor de voeten willen lopen. Stel je voor dat zij al met iets bezig zijn. Het kan schadelijk zijn voor het onderzoek als wij daar dan ook mee bezig gaan.”

Gemeenschap

De ernstigste gevallen van misbruik, de trainer had gemeenschap met minderjarige meisjes, twee raakten zelf zwanger van hem, vonden plaats in de jaren tachtig. Die feiten zijn inmiddels verjaard. Van Aller weet niet hoe het met het politie-onderzoek is afgelopen, zegt hij.

Politie en justitie lieten dit weekeinde weten niet op de hoogte te zijn van de zaak. Vandaag laat het Openbaar Ministerie in Rotterdam weten met een bericht naar buiten te komen.

Het Instituut voor Sportrechtspraak (ISR) behandelt zaken namens een groot aantal sportbonden. De atletiektrainer werd vorig jaar zomer na onderzoek voor het leven geschorst bij atletiekbond KNAU. ,,Als we kennis hebben van strafbare feiten, melden we dat natuurlijk”, zegt Van Aller. ,,Dat hoort zo.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in! 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam