Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Van misbruik verdachte zwemleraar (21) Arnhem maakte al eerder slachtoffers

De van misbruik verdachte leerling-zweminstructeur van de Arnhemse zwemclub Neptunus heeft een zedenverleden. In de zomer van 2012 werd hij opgepakt voor seksueel misbruik van vier jongens in Rotterdam. Ouders van de slachtoffers in Rotterdam stellen dat de zedenzaak in Arnhem wellicht voorkomen had kunnen worden.

Matthew A. was in 2012 nog minderjarig. Hij werd veroordeeld door de kinderrechter in Rotterdam en zat in een jeugdgevangenis in de Achterhoek. Dat stellen ouders van eerdere slachtoffers in Rotterdam. Uit door hen getoonde documenten blijkt dat het om dezelfde verdachte gaat. 

De inmiddels 21-jarige leerling-zweminstructeur zit momenteel in voorarrest. In de periode van januari tot en met mei van dit jaar zou hij in het Arnhemse zwembad De Grote Koppel bij zes kleine kinderen ontuchtige handelingen hebben verricht. Vandaag staat hij voor het eerst voor de rechter in Arnhem. 

De jongen volgde een beroepsopleiding bij een onderwijsinstituut in Rotterdam, maar woont in een begeleidwonenproject in Arnhem. Hij vroeg een stageplek aan bij zwemclub Neptunus. Tijdens het intakegesprek kwam hij betrouwbaar over en verzweeg hij zijn achtergrond. Club en instelling hadden geen contact, zeggen ingewijden. De zedenzaak in het Arnhemse bad kwam aan het rollen toen een ouder aan de bel trok.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. LIVE | Rutte: ‘Garanties over kortingen pensioenen kan niemand geven, ook 50Plus niet’
    Algemene Beschouwingen

    LIVE | Rutte: ‘Garanties over kortingen pensioenen kan niemand geven, ook 50Plus niet’

    Komt er toch extra geld om het lerarentekort aan te pakken? En wat doet het kabinet met de dreigende pensioenkortingen? Premier Rutte staat vandaag, tijdens dag twee van de Algemene Politieke Beschouwingen, tegenover een oppositie die zich gisteren constructief opstelde, maar wel op tal van onderwerpen kabinetsingrijpen eist. Hoe ver zal Rutte zijn hand uitreiken? Mis niks van het debat met de stream en ons liveblog.