Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Van ontucht verdachte zwemleraar had jeugd-tbs vanwege seksueel misbruik in Rotterdam

De 21-jarige Matthew A. uit Arnhem zit vast omdat hij ontucht zou hebben gepleegd met zes jonge kinderen. Nu blijkt dat de van ontucht verdachte leerling zwemleraar in jeugdinrichting Harreveld heeft gezeten voor een tbs-behandeling. Die kreeg hij nadat hij was veroordeeld voor een zedenzaak in 2012. In de zomer van dat jaar werd hij namelijk opgepakt voor seksueel misbruik van vier jongens in Rotterdam.

De zogeheten Plaatsing in een Inrichting voor Jeugdigen (PIJ), ook wel bekend als Jeugd-tbs, is eind 2017 niet verlengd. A. zou zijn behandeling goed hebben afgerond. De stagiaire A. zit momenteel vast voor ontuchtige handeling met zes leerlingen uit zijn zwemklas. 

Hij gaf in de eerste helft van dit jaar zwemles bij zwemvereniging Neptunus in zwembad De Grote Koppel. Ouders van kinderen die zwemles volgden bij de zwemvereniging zijn eind mei op de hoogte gebracht van het onderzoek naar de 21-jarige stagiaire. 

Vanochtend diende de niet-inhoudelijke behandeling van zijn zaak.

Begeleidwonenproject 

Matthew A. volgde een beroepsopleiding bij een onderwijsinstituut in Rotterdam, maar woont in een begeleidwonenproject in Arnhem. Hij vroeg een stageplek aan bij zwemclub Neptunus. 

Tijdens het intakegesprek kwam hij betrouwbaar over en verzweeg hij zijn achtergrond. Club en instelling hadden geen contact, zeggen ingewijden. De zedenzaak in het Arnhemse bad kwam aan het rollen toen een ouder aan de bel trok.'

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

  • Ja natuurlijk, het versterkt elkaar alleen maar. (40%)
  • Nee, herdenken is een serieuze zaak. (39%)
  • Dat moeten Rotterdammers toch zelf weten? (21%)
5728 stemmen