Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Nieuwe zaken aan het licht in onderzoek naar mishandelingen door groep jongeren in Gorinchem

De politie heeft meerdere tips gekregen over de groep jongeren die in Gorinchem leeftijdsgenoten mishandelt. ,,Dit brengt andere zaken aan het licht’’, zegt Piet Stout, chef van het politieteam Lek en Merwede.

Over de aard en omvang doet hij nog geen mededelingen. De politie wil namelijk eerst duidelijk in beeld hebben wat zich precies heeft afgespeeld in Gorinchem.

Tot nu toe is duidelijk dat een groep van minimaal zes jongeren zich schuldig heeft gemaakt aan openlijk geweldpleging. Zeker twee leeftijdsgenoten werden het slachtoffer, maar de politie sloot dinsdag al niet uit dat er mogelijk meer jongeren ten prooi zijn gevallen aan mishandeling door de groep.

Filmpje 

De zaak kwam aan het licht doordat de politie een filmpje in handen kreeg waarop te zien is hoe een van de slachtoffers door de groep wordt omsingeld en tegen de grond wordt gewerkt. Daarna wordt hij geschopt en geslagen, terwijl jongeren buiten beeld luid joelend de belagers aanmoedigen.

Het artikel gaat verder onder de foto. 

Volledig scherm
De politie heeft een filmpje van een van de mishandelingen in handen. © AD

De politie neemt de zaak hoog op, zo bleek toen het nieuws naar buiten kwam. ,,Dit heeft alle prioriteit’’, aldus Stout.

Angst overheerst

Het politieteam dat de zaak onderzoekt, blijft benadrukken dat het noodzakelijk is dat slachtoffers zich melden. De politie heeft gemerkt dat angst overheerst. Maar in het geval van minderjarige slachtoffers is het ook mogelijk dat ouders namens hen aangifte doen.

De politie werkt in het onderzoek samen met schoolbesturen in Gorinchem. Al vonden de mishandelingen niet op schoolterreinen plaats, de besturen nemen de zaak ook hoog op. Betrokken jongeren zitten verspreid over de stad op school. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland