Volledig scherm
Directeur Nico de Pijper. © Qphoto

Bewoners 't Huys te Hoecke ingelicht over moord

De bewoners van verzorgingshuis 't Huys te Hoecke in Puttershoek zijn allemaal ingelicht over de moord en de poging tot moord op twee van hun medebewoners. Dat zegt Nico de Pijper, directeur bij Zorgwaard dat de zorg in 't Huys te Hoecke verleent.

,,Dit nieuws hakt er flink in. Een heel vervelende situatie’’, zegt hij. ,,Dit is een signaal waar iedereen van schrikt. Zowel bewoners als familie, maar ook artsen en medewerkers. Je wilt dit liever niet meemaken.’’

Aangifte 

Medewerkers van Zorgwaard merkten eerder dit jaar een ‘verdachte situatie’ op toen een bewoonster onwel werd en in het ziekenhuis moest worden behandeld. Tijdens de behandeling ontstond het vermoeden dat haar zonder enige medische noodzaak insuline was toegediend. Het verpleeghuis deed aangifte en de politie startte samen met het Openbaar Ministerie (OM) een onderzoek. Daaruit kwam naar voren dat de verdachte, een 21-jarige ex-werknemer van Zorgwaard, bij nog minimaal twee andere incidenten betrokken is geweest. Een opnieuw binnen de muren van 't Huys te Hoecke.

De Pijper heeft de woordvoering voor wat betreft zijn ex-werknemer en de twee slachtoffers uit Puttershoek overgedragen aan het OM. ,,Daar doe ik verder geen uitspraken over.’’ Wel meldt hij dat een vrouwelijke bewoonster die het incident overleefde ‘het inmiddels goed maakt’. 

Tips over deze zaak? We komen graag in contact via rd.reageren@ad.nl 

In samenwerking met indebuurt Hoeksche Waard