Volledig scherm
Begraafplaats Essenhof in Puttershoek. © AD

Justitie graaft slachtoffer 'zorgmoord' op

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het stoffelijk overschot van de vrouw die mogelijk is vermoord door een verzorgende in het verpleeghuis in Puttershoek, laten opgraven. Het lichaam is overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) dat verder onderzoek doet naar de doodsoorzaak.

De opgraving was gisteren op begraafplaats De Essenhof in Puttershoek. Die dag kwam het nieuws naar buiten over de aanhouding van een 21-jarige Rotterdammer die in verscheidene verpleeghuizen werkte. Hij wordt ervan verdacht dat hij de vrouw in Puttershoek heeft gedood door haar insuline toe te dienen terwijl daar geen medische noodzaak voor was.

Soortgelijke incidenten waren er met twee andere hoogbejaarde vrouwen, één in Rotterdam en één in hetzelfde verpleeghuis in Puttershoek. Zij werden onwel maar overleefden het. Het OM verdenkt hem ook van deze twee pogingen tot moord.

Het OM zegt vandaag dat niet uitgesloten wordt dat de verdachte mogelijk elders nog de fout in ging, maar daar zijn nu geen aanwijzingen voor.