Medewerker verpleeghuis verdacht van moord op patiënt

VIDEODe politie heeft vrijdag een 21-jarige Rotterdammer aangehouden die ervan wordt verdacht een bewoonster van het verpleeghuis 't Huys te Hoecke in het Zuid-Hollandse dorp Puttershoek om het leven te hebben gebracht. De man werkte als verzorgende en wordt ook nog van twee pogingen tot moord verdacht. Hij wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Het onderzoek startte begin november nadat in 't Huys te Hoecke een bewoonster onwel werd. Zij werd naar een ziekenhuis gebracht. Tijdens de behandeling ontstond het vermoeden dat haar zonder medische noodzaak insuline was toegediend. Het verpleeghuis deed aangifte en de politie startte onder leiding van het openbaar ministerie een onderzoek naar het incident. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de man bij nog twee incidenten betrokken moest zijn geweest.

Slachtoffers 

In een van die gevallen, eveneens in Binnenmaas, is de bewoonster overleden. In een andere zaak, in Rotterdam, ging het ook om een vrouw die onwel werd. Inmiddels zijn de familieleden van slachtoffers en de slachtoffers zelf door het onderzoeksteam op de hoogte gebracht.

Ook is gebleken dat de verdachte bij een aantal zorginstellingen heeft gewerkt. In overleg met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd zijn de bij het team bekende instellingen ingelicht. Het onderzoek wordt voortgezet. De Rotterdammer zit vast in beperkingen en mag daarom alleen contact hebben met zijn advocaat. De rechter-commissaris heeft besloten dat de man langer mag worden vastgehouden.

Vervelende situatie

Het slachtoffer uit 't Huys te Hoeck maakt het naar omstandigheden goed, volgens directeur Nico de Pijper van Zorgwaard. ,,Dit is een hele vervelende situatie. We hebben het snel uit handen gegeven aan het OM en de politie. De vrouw was onwel geworden en dat was verdacht.''   Bij medewerkers en bezoekers hakt het nieuws er behoorlijk in. ,,Hoe zou je zelf reageren?'' is de enige reactie.

Ook de bewoners zijn erg geschrokken. ,,Dit had ons ook kunnen overkomen'', aldus een 73-jarige bewoonster. ,,Dit is zo triest.'' Volgens een 75-jarige man heeft het verpleeghuis een goede reputatie. ,,Ik had nooit gedacht dat dit hier zou kunnen gebeuren.'' 

Directeur Nico de Pijper wil geen uitspraken doen over de overleden vrouw en de verdachte medewerker.

Tips over deze zaak? We komen graag in contact via rd.reageren@ad.nl 

Volledig scherm
De 21-jarige Rotterdammer werkte als verzorgende bij 't Huys te Hoecke. © AD

In samenwerking met indebuurt Rotterdam