Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Moordverdachte Rahiied A. eerder veroordeeld voor diefstal in verpleeghuis

De Rotterdamse verpleger Rahiied A., die wordt verdacht van minimaal drie insulinemoorden, is vorig jaar op staande voet ontslagen door zijn toenmalige werkgever Laurens. Aanleiding was de diefstal van enkele duizenden euro’s die hij zou hebben gestolen van een bejaarde bewoonster van een verpleeghuis in Rotterdam.

Dat bevestigt zowel het Openbaar Ministerie (OM) als de Rotterdamse zorginstelling vandaag. ,,Hij is in 2016 door Laurens op staande voet ontslagen vanwege de diefstal van geld’’, is het enige dat een woordvoerster van Laurens zegt. De nu 21-jarige A. liep in 2014 enkele weken stage en was tijdens de diefstal ‘gewoon’ in dienst bij Laurens.

Volgens een woordvoerster van het OM gaat het om een bedrag van zo’n 5.000 euro. In augustus werd de Rotterdammer voor dat vergrijp door de politierechter veroordeeld voor 80 uur werkstraf, waarvan 40 uur voorwaardelijk.

Ondanks de veroordeling wist Rahiied A. weer in de zorg aan een baan te komen. Tot aan zijn arrestatie van twee weken geleden werkte hij vier dagen in de week bij een andere zorginstelling en ging hij één dag van de week naar school.    

In samenwerking met indebuurt Rotterdam