Volledig scherm
Rahiied A. © Privefoto

Verdachte insulinemoorden praat met politie

Verzorger Rahiied A., die verdacht wordt van minstens drie insulinemoorden, heeft verklaringen afgelegd bij de politie. Zijn advocaat Robbert van Haneghem liet vandaag weten dat A. antwoord heeft gegeven op sommige vragen. Over de inhoud van de verklaringen van de 21-jarige A. wil de raadsman niets zeggen.

A. zat sinds zijn arrestatie halverwege vorige maand in beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mocht hebben met zijn advocaat. Die beperkingen zijn gisteren opgeheven.

Gisteren maakte het Openbaar Ministerie (OM) bekend dat A., die werd opgepakt voor een insulinemoord op een bejaarde vrouw in een bejaardenhuis, wordt verdacht van nog eens twee soortgelijke moorden. Zijn betrokkenheid bij nog eens vier andere verdachte sterfgevallen wordt onderzocht. In acht andere gevallen zou A. ook te veel insuline hebben gegeven, maar overleefden de slachtoffers het.

Vandaag bleek dat A. ook duizenden euro's heeft geroofd in een van de zorginstellingen waar hij werkte. In augustus werd hij veroordeeld tot een taakstraf van tachtig uur, waarvan de helft voorwaardelijk. Volgens het OM gaat het om een bedrag van 5000 euro dat hij gestolen heeft van een bejaarde bewoonster.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam