Volledig scherm
© ANP

Verdachte 'zorgmoord' werkte ook bij Humanitas en Laurens

De 21-jarige verdachte van de verpleeghuismoord in Puttershoek werkte ook bij de Rotterdamse zorginstellingen Humanitas en Laurens. Laurens heeft ‘geen enkele aanwijzingen’ dat tijdens de periode dat hij daar werkte zich calamiteiten hebben voorgedaan. ,,Desondanks is een intern onderzoek gestart.’’

Bij Humanitas werkte de Rotterdammer kort als inhuurkracht. Deze instelling verwijst voor verdere informatie direct door naar het Openbaar Ministerie. Het OM meldde gisteren al dat de verdachte bij meerdere instellingen had gewerkt. Ook in Rotterdam zou een slachtoffer onwel zijn geworden, omdat zij insuline kreeg ingespoten. In Puttershoek gebeurde dit begin november ook. Dit was aanleiding om een onderzoek te starten. Toen kwam aan het licht dat een ander slachtoffer was overleden.

De instellingen waarvan bekend is dat de Rotterdammer hier werkte, zijn vervolgens door de Inspectie voor de Gezondheidszorg op de hoogte gebracht. Andere grote zorgorganisaties, Lelie Zorggroep en Aafje, willen niet zeggen of hij hier ook werkte. Aafje verwijst hierbij direct door naar het Openbaar Ministerie.

Bekijk hier de reactie van Nico de Pijper, directeur bij Zorgwaard dat de zorg in 't Huys te Hoecke in Puttershoek verleent:

In samenwerking met indebuurt Rotterdam