Volledig scherm
Dode in Scheveningse Bosjes. De politie doet onderzoek. © District8

Schrik en bezorgdheid na vondst dode vrouw in Scheveningse Bosjes, slachtoffer liet honden uit

De vondst van een overleden vrouw in de Scheveningse Bosjes leidt tot veel onrust. Hondenbezitters mijden het gebied in de schemering en overwegen nu zelfs om pepperspray of haarlak mee te nemen.

,,Ik heb vanochtend met mijn man de route besproken”, zegt Sandra Alkemade, die in het park twee honden uitlaat. ,,Ik blijf voorlopig op de bredere paden waar veel zicht is en je iemand ziet aankomen. De zijpaden mijd ik nu maar even.”

Het bericht dat afgelopen zaterdag het lichaam van een 56-jarige vrouw werd aangetroffen in de Scheveningse Bosjes, heeft op velen diepe indruk gemaakt. Het slachtoffer is volgens de politie waarschijnlijk door een misdrijf om het leven gekomen. De Haagse liet er haar honden uit; een verlamde labrador in een speciaal loopkarretje en een kleiner hondje. Beide dieren zijn teruggevonden, net als de fiets met de hondenbakken daarop.

Verdachten

,,We hebben nog geen verdachten aangehouden”, laat een woordvoerder van de politie weten. ,,We weten dat de vrouw er elke dag kwam en zijn druk bezig met het onderzoek.”

Quote

misschien neem ik wel een bus haarlak mee, want ik ben niet zo van de pepper­spray

In de Scheveningse Bosjes is het dagelijks een komen en gaan van mensen die hun hond uitlaten, wandelaars, hardlopers en fietsers. Des te opvallender dat het slachtoffer op klaarlichte dag, op zaterdagmiddag werd gevonden. ,,We zijn naarstig op zoek naar mensen die iets gezien hebben, die misschien foto’s of filmpjes hebben gemaakt. Elke stukje informatie kan van belang zijn.”

,,Ik zou ook graag meer informatie willen hebben”, aldus Sandra Alkemade. ,,Dit is een openbaar bos, waar veel vrouwen komen. Wat kunnen we het beste doen?” Haar looproute met de hond heeft ze in elk geval aangepast. ,,En misschien neem ik wel een bus haarlak mee, want ik ben niet zo van de pepperspray. Om je telefoon te pakken en hulp te bellen kost tijd.”

Ook andere hondenbezitters die er gisteren liepen, maken zich zorgen. Sommigen zeggen ook tijdens de schemering het bos niet meer in te gaan. Allemaal lijken ze extra alert. Een vrouw die met een tiental honden door het natuurgebiedje loopt, ziet de verslaggever van deze krant ook met enige argwaan tegemoet. ,,Een man, alleen, zonder hond, vandaar mijn wantrouwen,” verklaart ze.

Bekijk hier de beelden van zaterdag

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag