Volledig scherm
De 55-jarige Jos Brech is in Spanje aangehouden. © Videostill

Spanje levert Jos Brech binnen enkele dagen uit aan Nederland

Een Spaanse rechter heeft bepaald dat de van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen verdachte Jos Brech binnen enkele dagen wordt uitgeleverd aan Nederland.

Brech werd vandaag verhoord door een Spaanse onderzoeksrechter over onder meer zijn uitlevering aan Nederland. De Nederlander is akkoord gegaan met de versnelde procedure voor zijn uitlevering.

De 55-jarige verdachte uit Simpelveld werd zondagmiddag aangehouden in een afgelegen gebied op circa 50 kilometer van Barcelona. Brech wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 11-jarige Nicky Verstappen uit Heibloem.

Toen de Nederlandse politie gisterochtend vanuit Spanje de tip kreeg dat Brech daar verbleef, heeft de Nederlandse politie haar collega's aldaar ingeseind. Brech werd opgepakt door een speciaal team voor voortvluchtigen, het zogenoemde Fugitive Active Search Team.

Bekijk hieronder beelden van de aanhouding van Jos Brech:

  1. Bijna niemand kent ze, maar deze tweelingzussen verkopen miljoenen flessen frisdrank

    Bijna niemand kent ze, maar deze tweeling­zus­sen verkopen miljoenen flessen frisdrank

    De Nederlandse tweelingzussen Raissa en Joyce de Haas (28) maken vanuit Londen furore met hun luxe en suikervrije frisdrankjes. De twee - geboren in Helmond, getogen in Antwerpen - richtten vijf jaar geleden Double Dutch Drinks op en verkochten al meer dan 10 miljoen flessen. Het Amerikaanse zakenblad Forbes heeft de jonge ondernemers in de prestigieuze 30 under 30 Europe-lijst gezet. ,,Wij waren nooit zo van het bier.’’