Volledig scherm
Als protest tegen de Nashville-verklaring hesen veel gemeenten, waaronder Gorinchem, de regenboogvlag als teken van tolerantie. © Robin Utrecht/ANP

Nashville-dominee sprak zondag in Gorcumse Johanneskerk

Waar de omstreden dominee Maarten Klaassen zich afgelopen zondag nog terugtrok als spreker in de Grote Kerk in Gorinchem, sprak een andere Nashville-ondertekenaar ook in de stad, maar dan in de Johanneskerk.

Dominee Klaassen trok zich afgelopen zondag terug als spreker, nadat er een petitie tegen zijn komst was gestart. Ruim tweehonderd mensen ondertekenden afgelopen week die petitie, want: ,,Een tolerante stad als Gorinchem zit hier niet op te wachten’’. Hij zegde zijn komst af omdat hij niet voor ophef wilde zorgen en de druk van de kerkdienst wilde halen. Als vervanger sprak dominee Droogers uit Werkendam. Droogers ondertekende de verklaring niet.

In de Gorcumse Johanneskerk leidde dominee Marten Visser zondag de dienst. Visser is ‘missiedirecteur’ van stichting GlobalRize, die als doel heeft wereldwijd christenen te helpen groeien in hun geloof en kerken te helpen zich te vermenigvuldigen. Dit doet de stichting met name via internet. Ook hij zette zijn naam onder het antihomo-pamflet.

In strijd

Klaassen werkte mee aan de Nederlandse versie van de Nashville-verklaring en was één van de woordvoerders van het pamflet, waarin staat dat goede christenen homoseksualiteit altijd dienen af te wijzen. Het zou in strijd zijn met ‘Gods heilige bedoelingen wanneer mensen zichzelf bewust zien en positioneren als personen met een homoseksuele of transgenderidentiteit’.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland