Volledig scherm
Een cameraman filmt de plek in Son Ferriol waar het lichaam van Van Luijn werd gevonden. © EPA & IMDB

Overleden Wouter van Luijn wint Gouden Kalf

Filmmaker Wouter van Luijn, die in juli door geweld om het leven kwam tijdens een vakantie op Mallorca, heeft vrijdagavond een Gouden Kalf gewonnen.

Hij kreeg de onderscheiding voor zijn werk als editor aan het drama WIJ. Het was de tweede nominatie voor Van Luijn. Eerder maakte hij kans op een Kalf voor zijn werk aan het grimmige drama Wolf. Van Luijn (34) werd in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 juli neergeslagen in een achterbuurt op het eiland Mallorca. Door de klappen die hij kreeg, overleed Van Luijn later in het ziekenhuis.

De geliefde filmmaker heeft de montage van tientallen films op zijn naam staan, waaronder Brasserie Valentijn en Aanmodderfakker. De grootste kanshebber bij de Kalveren is het oorlogsepos Bankier van het Verzet, dat in totaal dertien nominaties ontving.

  1. Wat gebeurt er dit weekend in Utrecht?
    Agenda

    Wat gebeurt er dit weekend in Utrecht?

    De maat is vol voor veel Zeistenaren als het gaat om de verkeerschaos in het centrum. Ze demonstreren zaterdag. Ze lopen een tocht door Zeist, die begint bij De Klinker. Ook zal er op een later moment een petitie worden aangeboden aan de gemeente. Aanleiding voor de demonstraties zijn de vele files en omleidingen In het centrum. Een aantal straten zijn afgesloten voor autoverkeer en op meerdere plekken is de rijrichting omgedraaid, waardoor er chaos ontstaan.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht