Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe stadion van Feyenoord - mét verlichting - en in de verte De Kuip. © OMA

Feyenoord hakt nog deze maand knoop door over nieuw stadion

Feyenoord hakt op korte termijn een knoop door over de voortgang van het stadionproject. ,,De raden van commissarissen van de club Feyenoord en van Stadion Feijenoord komen deze maand nog bijeen om te praten over de volgende stap die zij gaan zetten’’, zegt een woordvoerder van Feyenoord City.

Gisteren drong de gemeente Rotterdam in een rapportage aan op een spoedig besluit van Feyenoord over de plannen om een nieuwe thuisbasis voor de club te bouwen op Zuid. Mocht die beslissing uitblijven, dan komt de geplande opening van het stadion in 2023 in gevaar. Dat zou grote gevolgen hebben voor de financiering: de huidige Kuip moet dan een jaar langer ‘speelklaar’ blijven en de inkomsten van het nieuwe stadion komen later binnen.

  1. In Rotterdam slagen ze er wél in om het tarief laag te houden
    waterschapsverkiezingen

    In Rotterdam slagen ze er wél in om het tarief laag te houden

    Daar waar veel waterschappen in Nederland hun tarieven de afgelopen jaren verhoogden, blijft de stijging over de totale heffingen van het hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard beperkt. En dat terwijl de kosten voor schoon water en droge voeten in dit gebied juist het hoogst zijn. Gezinnen zijn hier 20 euro minder betalen gaan betalen voor de zuivering van hun afvalwater, terwijl huishoudens elders juist 33 euro meer zijn gaan betalen. ,,Daar zijn we heel trots op'', zegt dijkgraaf Toon van der Klugt.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam