Volledig scherm
PREMIUM
Aandelen van de Kuip blijven in de Feyenoordfamilie, zegt secretaris Cees Ultee van de Sportclub Feyenoord. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Stadiondeal: ‘De Kuip komt nooit in handen van speculanten. Uitgesloten’

De vlag ging nog net niet uit, woensdagavond laat in het nagelnieuwe complex van de Sportclub Feyenoord. Maar blij waren ze wel, de bestuursleden van de amateurtak van de ‘grote buur’ op Zuid, nadat er eindelijk een besluit was genomen over de toekomst van de ‘Kuip-aandelen’ waarover al lang werd gesteggeld. Daarmee komt de weg vrij voor de bouw van een nieuw stadion. De historische deal in vijf vragen.

Al sinds 1937 was het pakket aandelen – 53 procent van het totaal – in bezit van de sportclub. Maar sinds de lancering van het plan om aan de Nieuwe Maas een 63.000 plekken tellende voetbaltempel voor Feyenoord neer te zetten, is er discussie over wát er met de aandelen moest gebeuren. Immers, nieuwe investeerders willen geen ‘last’ hebben van een oud clubje eigenaren, en ook het risico op een mogelijke vijandige overname moest worden afgewend.

 1. Niet alle schepen zijn voorbestemd om de woeste baren te overwinnen
  PREMIUM
  Rotterdam van Toen

  Niet alle schepen zijn voorbe­stemd om de woeste baren te overwinnen

  Redacteuren Priscilla van Agteren en Marcel Potters blikken elke week terug op het Rotterdam van vroeger. Deze week: niet alle schepen zijn voorbestemd om de woeste baren te overwinnen. De Jos Vranken was ooit een Duitse raderstoomboot. In Rotterdam werd het schip een bekend gezicht aan het Noordereiland, waar ze jarenlang dobberde als drijvend kantoor, winkel en tankstation voor de binnenvaart.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

 • In de hele stad (88%)
 • Alleen daar waar overlast is (4%)
 • Nergens (8%)
7780 stemmen