Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Conré Oostrom van de VASF: ‘Vriend Visser zit er voor de stad, en vriend De Jong voor Feyenoord‘. © Jan de Groen

Voorzitter Kuipeigenaren over stadionconflict Feyenoord: ‘er zijn wat stofwolkjes’

Voor de stadionambities van Feyenoord breekt een cruciale periode aan. De club moet besluiten of het ondernemingsplan voor de geplande voetbaltempel voldoende houvast biedt om door te gaan met dit ambitieuze project in Rotterdam-Zuid. En er moet een nijpend conflict met de stad uit de wereld worden geholpen.

Dat laatste is wellicht nog de grootste opgave, want Feyenoord en de gemeente Rotterdam liggen op ramkoers. Algemeen directeur Jan de Jong wil in het nieuwe stadion met voorrang jaarlijks minimaal 25 miljoen euro ontvangen, tot groot ongenoegen van wethouder Adriaan Visser (D66, financiën). Zijn argumenten: dit is tegen eerdere afspraken en zal ook op verzet stuiten van Brussel, omdat dit tot verboden staatssteun leidt.

 1. EUR neemt maatregelen: verdachte seksueel geweld volgt op andere dagen college
  PREMIUM

  EUR neemt maatrege­len: verdachte seksueel geweld volgt op andere dagen college

  De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft maatregelen getroffen, zodat studente Cece Dao (21) niet meer geconfronteerd wordt met de man die haar seksueel belaagd zou hebben. Toen de van oorsprong Vietnamese studente na een uitwisseling vorige maand terugkwam op de universiteit, bleek ze tot haar grote schrik bij dezelfde verplichte lessen te zijn ingedeeld. Er is nu gezorgd dat zij en de man op andere dagen colleges volgen.
 2. Man (22) die openhartoperatie op straat kreeg na steekpartij Club Vibes, maakt het beter

  Man (22) die openhart­ope­ra­tie op straat kreeg na steekpar­tij Club Vibes, maakt het beter

  De 22-jarige man die op 29 december vorig jaar bij een steekpartij bij Club Vibes zwaargewond raakte maakt het beter. Dat meldt zijn advocaat. Hij werd samen met vier vrienden die zaterdagochtend bij het verlaten van de Rotterdamse discotheek geslagen en met scherpe voorwerpen gestoken. Het 22-jarige slachtoffer kreeg op straat een openhartoperatie. Hij was vandaag bij de zitting tegen de verdachte aanwezig.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam