Volledig scherm
Ook de Algerabrug is een dagelijkse bron van verkeersellende. © Frank de Roo

Wethouders blij en teleurgesteld over ‘brugbesluit’

Het besluit over de komst van een nieuwe oeververbinding in Rotterdam (tussen Kralingen en Feijenoord) roept wisselende reacties op. Ridderkerk is vooral opgelucht, Capelle en Krimpen aan den IJssel laten weten blij te zijn met het extra geld voor de Algeracorridor.

Volledig scherm
Wethouder Dick van Sluis © Capelle aan den IJssel

De Ridderkerkse wethouder Peter Meij is blij dat er geen verder onderzoek komt naar een brug bij Bolnes. ,,Zo’n brug met al het autoverkeer dat erbij komt, zou voor Bolnes te veel zijn geweest. Maar dat boek kan nu dicht. De aandacht kan nu uitgaan naar de Oost-variant en een goed pakket maatregelen voor de Algeracorridor. Ik bedank iedereen die ons heeft geholpen om aan de beslissers uit te leggen waarom een brug bij Bolnes een brug te ver zou zijn geweest.’’

Zijn Capelse collega Dick van Sluis gaf vanmorgen aan blij te zijn met de extra financiële middelen die worden vrijgemaakt voor de aanpak van de Algeracorridor tussen Krimpen en Capelle aan den IJssel. ,,Vanuit Capelle hebben we steeds gezegd dat het behalve een nieuwe oeververbinding essentieel is om ook een samenhangend pakket aan maatregelen te nemen om de capaciteit en de doorstroming op de Algeracorridor en de Brienenoordcorridor te verbeteren. Capellenaren en mensen uit de regio die in Krimpen of Capelle moeten zijn ervaren daar, vooral tijdens de spits, veel overlast. Als het aan Capelle ligt, nemen we ook zo snel mogelijk maatregelen om zichtbaar de doorstroming te verbeteren.”

De gemeente Krimpen aan den IJssel is teleurgesteld in de keuze voor de oeververbinding Oost, maar stelt blij te zijn met de erkenning door het rijk en de provincie Zuid-Holland dat de problemen rond de Algeracorridor nu echt moeten worden opgelost. Krimpen komt woensdag met een volledige reactie op het voorstel, liet de gemeente vanmorgen weten.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam