Volledig scherm
Het bestuur tijdens de presentatie van de kandidatenlijst voor de Kamerverkiezingen van 2012. © ANP

Bestuursleden Piratenpartij maken overstap naar Forum voor Democratie

Drie bestuursleden van de Piratenpartij stappen over naar Forum voor Democratie, de partij van Thierry Baudet. Dat bevestigt de Piratenpartij. De breuk zou zijn veroorzaakt door een verschil van inzicht over de te volgen koers.

Volledig scherm
Ancilla van de Leest © ANP

Een woordvoerder van de Piratenpartij laat weten dat het bestuur is opgestapt vanwege ,,een verschil van inzicht over de te volgen koers." Bestuursvoorzitter Floor Drost liet via Twitter weten: ,,Met gemengde gevoelens mijn bestuursfunctie bij @Piratenpartij neergelegd, omdat gestelde transparantie niet transparant bleek te zijn."

De Piratenpartij heeft een interimbestuur aangesteld en verwacht later vandaag met een officiële verklaring te komen. Beoogd lijsttrekker Ancilla van de Leest reageerde eveneens via Twitter: ,,De opgestapte bestuursleden zijn meerdere malen aangesproken op kwalijk gedrag door de ledenraad en zijn als reactie daarop opgestapt. Als oud-bestuursleden zich beter thuis voelen bij FvD, is het beter voor alle betrokken partijen dat ze zich daar aansluiten."

Openbreken
Thierry Baudet maakte gisteren wereldkundig dat zijn Forum voor Democratie gaat meedoen aan de komende verkiezingen. De groep was een van de initiatiefnemers van het Oekraïnereferendum. De groep wil een politieke partij worden om ,,het systeem van binnenuit open te breken."