Volledig scherm
PREMIUM
Kamerlid Selçuk Öztürk (links) en Sylvana Simon.s © anp

Dit zijn de dreigmails aan Sylvana Simons

mailbox partij denkDe beveiliging van Sylvana Simons volgt op maanden van dreigmails, zegt haar partij Denk. Het AD nam een kijkje in de mailbox van de partij. 'Als wij in de media komen, zien we een piek in de derrie die we binnenkrijgen'.

Ze is 'een zeurpiet', moet 'terug op de boot' naar Suriname. En anders wel haar Denk-collega's Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk: terug naar Turkije met die 'gore Turken'.

Struinen in de mailbox van de aankomende politieke partij Denk levert een keur aan nare reacties op. Flagrante beledigingen wisselen zich af met verkapte, of soms heel directe bedreigingen. Voor een aantal geldt dat herhaling in deze krant te ver gaat.

Reden voor Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk om inzage te geven. Zeker nu die bedreigingen volgens Denk zijn uitgemond in de beveiliging van hun aankomende politica Sylvana Simons. Gisteravond maakte haar partij bekend dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) 'zichtbare en onzichtbare maatregelen' neemt om haar veilig te houden.