Volledig scherm
Luchtmachtdagen © anp

Luchtmachtdagen 2017 definitief geschrapt

De immens populaire Luchtmachtdagen, die in de zomer van 2017 op de vliegbasis Volkel gehouden zouden worden, gaan niet door. Dat zei een woordvoerder van de Luchtmacht woensdag.

Quote

Er is een adempauze nodig om alles weer op orde te krijgen

Woordvoerder Luchtmacht

Deze zomer trok het evenement in Leeuwarden in totaal 280.000 mensen. Volgens de woordvoerder kost het evenement enorm veel tijd en mankracht. Volgens hem speelt geldgebrek geen enkele rol, maar wil Defensie een adempauze inlassen en de brede inzet van de luchtmacht herstellen. Na de inzet in onder meer het Midden-Oosten 'is een adempauze nodig om alles weer op orde te krijgen'.

Personeel
Tijdens de Luchtmachtdagen presenteert de krijgsmacht zich en zijn er allerlei spectaculaire vliegshows te bewonderen. De dagen trekken altijd veel bezoekers en luchtvaartfanaten. Defensie gebruikt de Luchtmachtdagen ook voor de werving van personeel. Topmilitair Van den Heuvel, per 1 november commandant van Volkel, zegt dat het leger nog steeds op zoek is naar goed personeel maar dat er andere manieren gevonden moeten worden om aan mensen te komen.

Het is nog niet bekend of er in 2018 wel Luchtmachtdagen worden georganiseerd.


  1. Google Stadia review: zijn spelcomputers vanaf nu echt overbodig?
    Recensie

    Google Stadia review: zijn spelcompu­ters vanaf nu echt overbodig?

    Google kondigde in 2019 een verrassend nieuw project aan: Stadia. De belofte van Stadia is dat je er de modernste games mee kunt spelen, overal waar maar internet is, op elk willekeurig scherm, of dat nu je dure 4k-televisie is of je smartphone. Die belofte klinkt mooi, maar hoe bevalt Stadia in de praktijk, buiten de veilige muren van de Google-campus? Techsite Tweakers kreeg eerder toegang tot het platform en kon geruime tijd checken of Stadia echt de toekomst is. Dit is hun conclusie.