Volledig scherm
© Flickr | Creative commons

Nederlandse vrouw (26) opgepakt als terreurverdachte in Belgrado

In de Servische hoofdstad Belgrado is een 26-jarige Nederlandse vrouw aangehouden. Dat melden Servische media. Ze wordt verdacht wegens een terroristisch feit. Ook haar man, die zowel de Turkse als de Belgische nationaliteit heeft, is gearresteerd.

Het openbaar ministerie was zondagavond niet meer bereikbaar voor meer informatie rondom de arrestatie. 

Volgens de Servische krant Vecernje Novosti gaat het om de 26-jarige Ramona S. uit Maastricht. Ze zou vijf maanden zwanger zijn.

Interpol
Ramona S. zou al geruime tijd op de internationale opsporingslijst van Interpol staan, omdat ze in verband wordt gebracht met een terroristische organisatie die onder meer actief is in Nederland en België. 

Volgens de Servische krant heeft zij zich de afgelopen zes maanden verscholen in Servië. Ze kon na haar arrestatie, die plaatsvond tijdens een routinecontrole, niet verklaren wat ze de afgelopen maanden in de hoofdstad heeft gedaan.

  1. Zus van in Kenia vermoorde oud-topman Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    Zus van in Kenia vermoorde oud-top­man Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    De in Kenia vermoorde Nederlander Tob Cohen (69) zal morgen begraven worden zonder dat zijn zus daarbij aanwezig is. Zij keerde gisteren terug naar Nederland, bevestigt een boezemvriend van de golfmagnaat en voormalig topman van Philips tegenover deze site. Cohens Keniaanse weduwe - hoofdverdachte in de zaak - hoopt toestemming te krijgen om de gevangenis te mogen verlaten voor de begrafenisplechtigheid.