Volledig scherm
Op Corsica is het onrustig nadat twee groepen met elkaar ruzie kregen over een gemaakte foto. © AFP

Onrust op Corsica na geweld om strandfoto's

Op Corsica is onrust ontstaan na een grote vechtpartij, die volgens ooggetuigen ontstond nadat toeristen foto's hadden gemaakt op een strand waar enkele islamitische families aan het zwemmen waren.

Volledig scherm
Vier mensen raakten gewond tijdens een vechtpartij. © AFP

Een meisje dat erbij was, verklaarde vandaag dat een groepje jongeren van Noord-Afrikaanse afkomst boos werd omdat de toeristen de vrouwen, die volgens haar boerkini's droegen, fotografeerden. Ze raakten vervolgens slaags met jongeren uit het plaatsje Sisco.

Escaleerde
Beide kampen kregen versterking, waarna de situatie verder escaleerde, schetsten Franse media de situatie. Het ministerie van Binnenlandse Zaken veroordeelde snel het geweld en stelde dat de ,,omstandigheden en motieven nog met precisie vastgesteld moeten worden''.

Zeker vier mensen raakten gewond. Drie auto's werden in brand gestoken. In de stad Bastia meldden zich vandaag zo'n vijfhonderd boze burgers voor het kantoor van de prefect. Ze riepen onder meer 'te wapen' en probeerden naar een wijk te lopen waar veel mensen van Noord-Afrikaanse afkomst wonen. De politie blokkeerde de weg.

Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
  1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.