Volledig scherm
PREMIUM
Paul van M. © AD

Paul van M. liet spoor van verwoesting achter

profielPaul van M. , die in Duitsland wordt berecht voor ontucht, had in ons land al een waslijst aan veroordelingen op zijn naam staan. Hij vergreep zich ook aan een nichtje en een pleegdochter.

Quote

Het verleden van deze pleegvader was destijds niet bij ons bekend

Jeugdbescherming Gelderland

Twee politieauto's en een auto met medewerkers van jeugdzorg en pleegzorg rijden 's avonds laat een pleintje op in het Gelderse Huissen. Het is oktober 2011. In het rijtjeshuis op de hoek wonen Paul en Anneke K. met drie pleegkinderen: twee zussen en een broertje. ,,Ze namen ons apart, vertelden dat het niet goed zat en dat we weg moesten'', aldus de jongen die toen in groep 8 zat en daar naar eigen zeggen net een band met vrienden had opgebouwd. ,,Het was één van de moeilijkste momenten in mijn leven'', vervolgt de jongen die vanwege de gevoeligheid van de zaak niet met zijn naam in de krant wil.

Paul en Anneke runnen de stichting Rumah di Mekar (Huis in bloei), die hulp biedt aan kinderen met complexe opvoedings-, ontwikkelings- en gedragsproblemen. Volgens de papieren biedt het stel kinderen en jeugdigen die niet thuis kunnen wonen 'een veilige en geborgen woonomgeving in een gezinshuis'. Maar de kwetsbare kinderen blijken te zijn toevertrouwd aan de in het jaar 2000 veroordeelde Paul van M