Volledig scherm
Charles Michel © Photo News

Premier België: Beschuldiging van Erdogan absurd

De Belgische premier Charles Michel heeft geërgerd gereageerd op beschuldigingen van de Turkse president Erdogan. Die noemde België een 'belangrijk centrum' voor aanhangers van de militante Koerdische PKK en de geestelijke Fethullah Gülen. Michel vindt de uitspraken 'absurd, leugenachtig en lasterlijk'.

Voor Erdogan zijn aanhangers van Gülen terroristen, die achter de couppoging van afgelopen zomer zitten. Met de PKK, die regelmatig aanslagen pleegt op militairen en agenten, voert de Turkse regering een bittere strijd in het zuidoosten van het land.

Het zou de Belgen volgens Erdogan 'niets uitmaken' dat hun land dergelijke terroristen herbergt. Michel zegt op zijn beurt dat hij 'niet zal tolereren dat de Turkse regering interne conflicten naar België exporteert'. Hij noemde het 'niet netjes dergelijke verklaringen af te leggen over een land dat ook op een kritieke manier de gevolgen van terrorisme heeft ondergaan".

  1. Justitie weigert When They See Us-officier te ontslaan, zwarte gemeenschap de straat op

    Justitie weigert When They See Us-officier te ontslaan, zwarte gemeen­schap de straat op

    Het Openbaar Ministerie in het stadsdeel Manhattan in New York weigert officier Elizabeth Lederer te ontslaan ondanks hevige protesten uit de zwarte gemeenschap. Lederer raakte wereldwijd in opspraak vanwege haar betrokkenheid bij de onterechte veroordeling van vijf zwarte tienerjongens, begin jaren negentig. Hun verhaal kreeg de afgelopen weken wereldwijde bekendheid door de indringende Netflix-serie When They See Us.