Volledig scherm
© Fotomontage AD

Vakantiefilmpje Coen Swijnenberg in de race voor beste dronevideo 2016

VideoDe nominaties voor de Drone Awards 2016 zijn bekend. Welke video neemt de titel 'Beste dronevideo van het jaar' over van de meppende chimpansee in Burgers' Zoo? Radio 538-dj Coen Swijnenberg dingt ook mee naar de prijs.

Volledig scherm
© ANP
Quote

Het is een combinatie van jongensach­tig kunnen vliegen met zo'n ding en overal de mooiste beelden van kunnen maken

Coen Swijnenberg

Voor het derde opeenvolgende jaar gaat de website drones.nl op zoek naar de beste drone video van afgelopen jaar. Acht genomineerde dronepiloten maken dit jaar kans op een prestigieuze Drone Award.

Een van de genomineerden in de categorie Luchtfotografie is Radio 538-dj Coen Swijnenberg (36), die met zijn dronevideo van Sri Lanka voor de tweede keer een nominatie heeft weten binnen te slepen. Hij plaatste het vakantiefilmpje twee maanden geleden op YouTube waar het al 12.000 keer is bekeken. Zijn nominatie noemt hij 'vooral leuk', winnen hoeft hij niet per se.

Trots
,,Ik vind het heel leuk dat ik met dít filmpje genomineerd ben", vertelt Coen. ,,Vorig jaar was ik niet heel blij met het filmpje waarmee ik genomineerd was. Dat was van mijn wintersportvakantie. Dit jaar zijn het beelden waar ik echt trots op ben. In het begin kon ik echt mooie beelden maken, omdat de gids het allemaal goed vond. Daarna kreeg hij te horen dat het niet overal mocht, toen was hij een stuk voorzichtiger."

De middagjock noemt zichzelf een echte gadgetfreak. Hij rijdt ook in een elektrische auto. ,,Het is een combinatie van jongensachtig kunnen vliegen met zo'n ding en overal de mooiste beelden van kunnen maken", legt hij zijn passie uit voor drones. ,,Ik neem dat ding mee op pad. Ik ga er mee op vakantie en ik vind het ook leuk om te monteren''.

Domtoren
Het is deze hele maand mogelijk om via droneawards.nl te stemmen op je favoriete dronevideo in de categorieën Racing en Luchtfotografie. Begin december worden de twee winnaars bekendgemaakt.

In 2014 werd de video van Jelte Keur, die de Domtoren in Utrecht prachtig in beeld bracht, bekroond met een Drone Award. Vorig jaar won Rene van Manen toen een brutale chimpansee in Burgers' Zoo zijn drone uit de lucht sloeg.Dit zijn de genomineerden van dit jaar

Aangezien luchtfotografie en drone racen twee totaal verschillende disciplines zijn, is er besloten de nieuwe categorie 'Racing' in het leven te roepen. Waar bij luchtopnames onder andere strakke vlieglijnen en montage zeer belangrijk zijn, onderscheiden dronerace video's zich door de uitvoering van gave stunts en het vliegen op hoge snelheid.

In de categorie Luchtfotografie zijn genomineerd:

In de categorie Racing zijn genomineerd: