anp
Volledig scherm
© anp

Welgestelde ouderen blijken stevige drinkers

Glaasje wordt flesjeVooral welgestelde pensionado's blijken stevige drinkers. Zij nuttigen meer dan drie glazen per dag. Gevaarlijk, zeggen gezondheidsexperts. Ben je mal, werpt de doelgroep tegen.

 1. Jaap moest zijn nek breken om erachter te komen wat het leven echt de moeite waard maakt

  Jaap moest zijn nek breken om erachter te komen wat het leven echt de moeite waard maakt

  Ontevredenheid. Dat was het gevoel dat Jaap Bressers (37) overspoelde toen hij als 21-jarige jongen met een gebroken nek door zee dreef en terugkeek op zijn jonge leven. Hij belandde in een rolstoel en besloot nu écht iets van zijn leven te gaan maken. Sindsdien inspireert hij anderen om uitdagingen om te zetten in positiviteit. Als spreker op het podium, en sinds coronatijd op LinkedIn, waar zijn positieve berichten heel het internet overgaan.
 2. Floor woont op vijf minuten van ziekenhuis, maar moest 40 minuten verderop bevallen: ‘Shit, alles zat vol’
  PREMIUM

  Floor woont op vijf minuten van ziekenhuis, maar moest 40 minuten verderop bevallen: ‘Shit, alles zat vol’

  Floor Twiss (38) woont op vijf minuten van het Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn, maar moest, mét weeën, eerst veertig minuten rijden om vervolgens te bevallen in het ziekenhuis in Ede. Geboortezorgmedewerkers uit de regio Utrecht zetten zich schrap voor de geboortepiek die aan het eind van deze maand verwacht wordt. ,,Laatst moest ik veertien ziekenhuizen bellen voordat ik een plekje vond.”