Wat doet corona met onze identiteit? Kijk #NLblijftThuis hier terug

KIJK TERUGIn #NLblijftThuis kijken we elke middag om 16.30 uur op AD.nl hoe de vlag van Nederland er bijhangt en besteden we aandacht aan mooie initiatieven die ons door deze moeilijke tijd helpen.

Vandaag in de show: hoe beïnvloedt corona onze nationale identiteit? Aan de Radboud Universiteit in Nijmegen onderzoeken ze al langer hoe rampen en epidemieën onze cultuur vormen. We praten hierover verder met hoogleraar Nederlandse literatuur- en cultuurgeschiedenis Lotte Jensen. 

Daarnaast: War Child begint vandaag met een nieuwe campagne genaamd ‘Laat corona niet hun volgende oorlog zijn’. Hiermee willen ze geld ophalen om kinderen in vluchtelingenkampen en oorlogsgebieden tegen het coronavirus te beschermen. Tooske Ragas, ambassadeur voor War Child, vertelt hierover in de show.

Verder: Olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijselberghe vertelt over het leven in de Verenigde Staten. En we leggen contact met een aantal prachtige initiatieven door heel Nederland. Kijken dus! Straks live om 16.30 hier op AD.nl. 

Wil jij iets onder de aandacht brengen? Reageer dan online met #NLblijftThuis

Bekijk hier eerdere fragmenten uit de show en beelden van de NLblijftThuis-drone:

Volledig scherm
© AD.nl