Zo breng je klanten terug naar je bedrijf: zeven adviezen
Ondernemers! Hoe doen jullie dat, juist nú meer halen uit het bezoek van al die consumenten aan je winkel of website? Trendwatcher Fred Rutgers en onlinestrateeg Brechtje de Leij waren onlangs te gast in een webinar hierover, terug te kijken via link onderaan dit artikel.
Delen per e-mail
Zeven van hun adviezen:
1. Ga niet op prijs concurreren in je fysieke winkel. Winkelbezoek is een beleving met verschillende waarden. Maak dat er vooral van, geef het die waarden. En: vertel dat ook aan je klant.
2. Een webshop hoeft niet per se, maar een digitaal kanaal is essentieel om te overleven: om in contact te komen met klanten en je onderscheidend vermogen duidelijk te maken.
3. Denk na over de locatie. Over die van je winkel, maar zeker ook over je positie online. Zorg ervoor dat je klanten je weten te vinden en ook dat de digitale etalage er goed uitziet.
4. Zorg voor de juiste (lokale) bedrijfsinformatie op Google, zoals je adres en een goed bereikbaar telefoonnummer. Google heeft een voorkeur voor lokale zoekresultaten.
5. Maak online vooral persoonlijk. Spreek je klanten aan met hun voor- en/of achternaam en maak gebruik van de kennis die je over zijn of haar koopgedrag hebt. Beheer die data.
6. Maak slim gebruik van wederkerigheid. Oftewel: als je iets geeft, krijg je waarschijnlijk iets terug. Denk aan het aanbieden van een kopje koffie in de winkel, en het aanbieden van goede artikelen of video’s op de website.
7. En onthoud, beste ondernemers: online en offline zijn geen verschillende werelden. Op de juiste manier toegepast, versterken ze elkaar.
Klik hier om het webinar terug te kijken.
Dit verhaal is onderdeel van onze wekelijkse bijlage #NLStartOp. Het eerste nummer staat in het teken van de horeca.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Streetart vind je overal: ‘Ik vind het tof om een straat een heel ander aanzicht te geven’
Nu we toch allemaal aan de wandel zijn: kijk voor de lol eens omhoog, naar al die immense schilderingen op muren, in tunnels en op silo’s. Wie maken die ‘murals’ en wat willen ze ermee vertellen? ,,Ik vind het tof een straat een ander aanzicht te geven.’’ -
AD Fun
Speel ook Bubble Shooter: al 20 jaar plezier met een Angry Birds avant la lettre
Misschien dat een disclaimer bij Bubble Shooter op z’n plaats is, ‘pas op, kan een verslaving in de hand werken’. Wie eenmaal aan het spelletje begint kan namelijk moeilijk stoppen. Het lijkt makkelijk, maar probeer het maar eens. -
4
Dit café vraagt extreem bedrag voor een kop koffie: ‘Krijg ik er een ticket naar Rome bij?’
Een café in het Australische Melbourne heeft een bijzonder kopje koffie op de menukaart staan. Vooral de prijs springt in het oog: 198 Australische dollars, omgerekend zo'n 123 euro. Toch zijn er klanten die het kostbare goedje graag willen proberen. -
Video
De lichttuin van Ampie (81) moest op slot: nu stromen de donaties binnen
Ampie Bouw uit ’t Harde is overweldigd door de duizenden euro’s die uit het hele land gedoneerd worden voor zijn verlichte tuin. Door corona moest Ampie’s Berg op slot en vanwege de hoge (energie)kosten was het nog maar de vraag of de tachtiger door kon gaan met de hobby die zijn hele leven beheerst. -
Bijbaan kwijt, studievertraging en kosten: 'Elke maand lastig om mijn studie te betalen'
Van zorgeloos studeren is tijdens de coronacrisis geen sprake. Studenten maken meer studiekosten door opgelopen studievertraging, velen zijn hun bijbaan kwijtgeraakt, ze lenen meer en maken zich daardoor ook zorgen over hun financiële toekomst.
-
interview consumentenpsycholoog
Voorspellingen komen nooit uit: 'Kijk maar naar de crisis van 2008'
Het is alsof Nederland langzaam ontwaakt uit een verlengde winterslaap. Hoe ervaart ons brein ‘het nieuwe normaal’ straks in restaurants, op terrassen en - coronaproof - op vakantie? Consumentenpsycholoog Patrick Wessels blikt vooruit. -
Huiseigenaar betaalt geen boete meer als gasaansluiting wordt verwijderd
Consumenten hoeven niet te betalen wanneer ze hun gasaansluiting laten verwijderen. Dat heeft toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) bepaald. De verwijderkosten van de gasaansluiting worden in plaats daarvan betaald door iedereen die nog wel op het gasnet is aangesloten, via de periodieke aansluitvergoeding. -
Groningen is bezaaid met smileys van bladeren: wie is die mysterieuze bladkunstenaar?
In de Groningse Oosterparkwijk duiken smileys op, gemaakt van gevallen bladeren. Verslag van een zoektocht naar deze bladkunstenaar.