Zo breng je klanten terug naar je bedrijf: zeven adviezen
Ondernemers! Hoe doen jullie dat, juist nú meer halen uit het bezoek van al die consumenten aan je winkel of website? Trendwatcher Fred Rutgers en onlinestrateeg Brechtje de Leij waren onlangs te gast in een webinar hierover, terug te kijken via link onderaan dit artikel.
Delen per e-mail
Zeven van hun adviezen:
1. Ga niet op prijs concurreren in je fysieke winkel. Winkelbezoek is een beleving met verschillende waarden. Maak dat er vooral van, geef het die waarden. En: vertel dat ook aan je klant.
2. Een webshop hoeft niet per se, maar een digitaal kanaal is essentieel om te overleven: om in contact te komen met klanten en je onderscheidend vermogen duidelijk te maken.
3. Denk na over de locatie. Over die van je winkel, maar zeker ook over je positie online. Zorg ervoor dat je klanten je weten te vinden en ook dat de digitale etalage er goed uitziet.
4. Zorg voor de juiste (lokale) bedrijfsinformatie op Google, zoals je adres en een goed bereikbaar telefoonnummer. Google heeft een voorkeur voor lokale zoekresultaten.
5. Maak online vooral persoonlijk. Spreek je klanten aan met hun voor- en/of achternaam en maak gebruik van de kennis die je over zijn of haar koopgedrag hebt. Beheer die data.
6. Maak slim gebruik van wederkerigheid. Oftewel: als je iets geeft, krijg je waarschijnlijk iets terug. Denk aan het aanbieden van een kopje koffie in de winkel, en het aanbieden van goede artikelen of video’s op de website.
7. En onthoud, beste ondernemers: online en offline zijn geen verschillende werelden. Op de juiste manier toegepast, versterken ze elkaar.
Klik hier om het webinar terug te kijken.
Dit verhaal is onderdeel van onze wekelijkse bijlage #NLStartOp. Het eerste nummer staat in het teken van de horeca.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Oliebollen Drive-in in Gorinchem: ‘Dit is een schot in de roos’
Dag kerst, hallo ambachtelijke oliebollen! Als het aan Bakkerij Margriet in Gorinchem ligt, haal je die zoetigheden gewoon op vanuit je auto. -
interview consumentenpsycholoog Voorspellingen komen nooit uit: 'Kijk maar naar de crisis van 2008'
Het is alsof Nederland langzaam ontwaakt uit een verlengde winterslaap. Hoe ervaart ons brein ‘het nieuwe normaal’ straks in restaurants, op terrassen en - coronaproof - op vakantie? Consumentenpsycholoog Patrick Wessels blikt vooruit. -
PREMIUM
5 tips Met deze vijf tips van een sommelier weet je welke wijn bij het thuisdiner hoort
Het in eigen huis uit eten gaan wordt met de persoonlijke wijn-spijscombinaties van thuis-sommelier Ton Ververs (61) uit Waddinxveen een echte beleving. ,,Bij een perfect diner hoort een goede wijn.” -
eigen tuin eerst Tijd om de wilgen te knotten: zo doe je dat
Een geknotte boom ziet er prachtig uit. Als de grond niet bevroren is, kun je wilgen nu planten. En kortwieken. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt je op weg. -
Sophie (25) kookt voor groep daklozen en zorgt voor onvergetelijke avond
Toen Sophie (25) aan de praat raakte met een groepje daklozen die allemaal geen plannen hadden met kerst, wilde ze wat voor hen betekenen. Ze besloot een grote pan eten te koken, en met de hulp van wat vrienden bezorgde ze de mensen een onvergetelijke kerstavond.
-
PREMIUM
Zo veranderen jouw arbeidsvoorwaarden in 2021
De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat we meer dan ooit thuiswerken. Dat heeft óók gevolgen voor ons loonstrookje en de secundaire arbeidsvoorwaarden die werkgevers willen bieden. Wat verandert er in 2021? En wat voor invloed heb je daar als werknemer zelf op? -
Nieuwe nier in coronatijd maakt Danny superblij: ‘En mensen leven zó mee’
WIERDEN - Superblij is de Wierdense horecaondernemer Danny Lee dat z’n niertransplantatie zo goed is geslaagd. „Het had niet beter kunnen gaan”, zegt hij. -
Huizenprijs ongekend hoog door schaarste: koper kan ‘kiezen’ uit amper twee huizen
Woningzoekenden hebben nog altijd grote moeite om een geschikte plek te vinden. Ze zijn bereid diep in de buidel te tasten, ondanks de economische onzekerheid die de coronapandemie met zich meebrengt. In de huurmarkt ontstaat wel ademruimte.