Volledig scherm
De rolstoelen zijn hard nodig bij de marathon. © AD

Drukte bij medische hulpposten: drie lopers gereanimeerd

Medische hulpposten en ambulances hebben het druk bij de marathon. Bij de finish is een loper gereanimeerd. Eerder vandaag moesten ook al twee lopers gereanimeerd worden. 

Een persoon raakte onwel bij de Kralingse Plas en een ander in het finishgebied. ,,Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht‘’, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio. Burgemeester Aboutaleb is bezorgd over hun toestand. 

Ook marathondirecteur Mario Kadiks leeft mee met de slachtoffers. ,,Natuurlijk schrikken we van de drie reanimaties. Dat heeft impact. De deelnemers zijn naar het ziekenhuis vervoerd.‘’  Het is nog onduidelijk hoe het nu met de lopers gaat. 

Er zijn acht extra ambulances ingezet. ,,Vanwege de drukte vragen we het ambulancepersoneel om wat langer door te werken of eerder aan hun dienst te beginnen‘’, aldus de woordvoerder van de Veiligheidsregio. Veel lopers hebben last van de warmte. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (3%)
  • Nergens (8%)
4126 stemmen