Vier grote sportevenementen die we komende zomer moeten missen.
Volledig scherm
PREMIUM
Vier grote sportevenementen die we komende zomer moeten missen. © Getty, BSR/Soccrates

Er zijn nu belangrijkere dingen om over te janken: vaarwel mooie sportzomer

OpinieTe vaak gaan sportwedstrijden door. The show must go on, luidt dan het cliché. Maar door het coronavirus is doorgaan nu eindelijk geen optie meer, schrijft Thijs Zonneveld.

Uitstel? Welnee. Schrappen? Al helemaal niet. Het IOC en het Japanse organisatiecomité besloten om het afgelopen zondag nog een maandje aan te kijken. Misschien kwam er wel een oplossing, misschien geschiedde er een wonder en was dat hele virus van de ene op de andere dag ineens verdwenen en konden de Spelen gewoon doorgaan zoals gepland.
Het werd een kort maandje. Eentje van twee dagen.

Onder druk wordt alles vloeibaar. Afspraken, kalenders, programma’s, in beton gegoten contracten, dogma’s, ideeën en onwrikbare tradities. Hoe diep de leden van het IOC hun kop ook in het zand staken, hoe hard ze in Japan ook hoopten: er was geen ontkomen aan. De Olympische en Paralympische Spelen kúnnen niet in 2020 worden gehouden.

  1. Kwalificatieperiode voor Olympische Spelen in atletiek opgeschort

    Kwalifica­tie­pe­ri­o­de voor Olympische Spelen in atletiek opgeschort

    De internationale atletiekfederatie World Athletics heeft de kwalificatieperiode voor de Olympische Spelen van Tokio 2020 opgeschort. Tot aan 1 december kunnen atleten zich niet kwalificeren voor het evenement in Japan, dat vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus naar de zomer van 2021 is verschoven. Atleten die zich eerder al voor Tokio 2020 hadden geplaatst, behouden die status en blijven daardoor in aanmerking komen voor deelname aan de Zomerspelen.