Joop Alberda.
Volledig scherm
PREMIUM
Joop Alberda. © REUTERS, ANP

‘Het meest veilige is om de Spelen exact een jaar op te schuiven’

PollDe Olympische Spelen van Tokio zijn uitgesteld naar 2021. In welke periode volgend jaar is nog de vraag. De winter, het voorjaar of ‘gewoon’ in de zomer? ,,Het meest veilige is om de Spelen exact een jaar op te schuiven’', zegt sportbestuurder Joop Alberda.

Door Daniël Dwarswaard

Videocalls, videocalls en nog meer videocalls. De komende dagen zal het Internationaal Olympisch Comité (IOC) sparren over de vraag: in welke maand van 2021 gaat het Olympische vuur in Japan branden? Iedereen mag zijn zegje doen: de 33 betrokken internationale sportfederaties, atleten, het organisatiecomité in Japan zelf natuurlijk.

  1. Kwalificatieperiode voor Olympische Spelen in atletiek opgeschort

    Kwalifica­tie­pe­ri­o­de voor Olympische Spelen in atletiek opgeschort

    De internationale atletiekfederatie World Athletics heeft de kwalificatieperiode voor de Olympische Spelen van Tokio 2020 opgeschort. Tot aan 1 december kunnen atleten zich niet kwalificeren voor het evenement in Japan, dat vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus naar de zomer van 2021 is verschoven. Atleten die zich eerder al voor Tokio 2020 hadden geplaatst, behouden die status en blijven daardoor in aanmerking komen voor deelname aan de Zomerspelen.