Thijs Zonneveld.
Volledig scherm
PREMIUM
Thijs Zonneveld. © AD

IOC wacht totdat het niet meer kan

ColumnVolgens columnist Thijs Zonneveld is er nog maar één mogelijkheid waarop de Olympische Spelen tóch kunnen doorgaan, over 121 dagen in Tokio. ‘Een vaccin tegen corona.’

Gisteren niet. Vandaag niet. Morgen niet. Volgende week niet, de week daarop ook niet en de week daarop evenmin. Ze kijken het nog wel even aan. Over een maandje zien ze wel weer verder. Tot die tijd: uitstel, uitstel, uitstel.

Over 121 dagen moeten in Tokio de Olympische Spelen beginnen. Overal op de wereld worden sporttoernooien geschrapt, maar het IOC en het Japanse organisatiecomité houden vooralsnog stug vol: alles op alles om de Spelen ‘gewoon’ door te ­laten gaan. Over plan B (uitstel) of plan C (afstel) wordt zo min mogelijk gesproken.

  1. Kwalificatieperiode voor Olympische Spelen in atletiek opgeschort

    Kwalifica­tie­pe­ri­o­de voor Olympische Spelen in atletiek opgeschort

    De internationale atletiekfederatie World Athletics heeft de kwalificatieperiode voor de Olympische Spelen van Tokio 2020 opgeschort. Tot aan 1 december kunnen atleten zich niet kwalificeren voor het evenement in Japan, dat vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus naar de zomer van 2021 is verschoven. Atleten die zich eerder al voor Tokio 2020 hadden geplaatst, behouden die status en blijven daardoor in aanmerking komen voor deelname aan de Zomerspelen.