Jan Willem van Schip en Yoeri Havik.
Volledig scherm
Jan Willem van Schip en Yoeri Havik. © ANP

Van Schip en Havik buiten de prijzen op koppelkoers

Jan-Willem van Schip en Yoeri Havik zijn op de Olympische Spelen als vijfde geëindigd op de koppelkoers. Het goud ging naar regerend wereldkampioen Denemarken. Lasse Norman Hansen en Michael Mørkøv pakten drie punten meer dan het Britse koppel Ethan Hayter en Matthew Walls. Het brons was voor de Fransen Benjamin Thomas en Donavan Grondin.

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  14

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Vlaggendragers Plat en Jong gaan in Tokio voor meerdere medailles: ‘Goud belangrijker dan records’
  Vandaag van start

  Vlaggendra­gers Plat en Jong gaan in Tokio voor meerdere medailles: ‘Goud belangrij­ker dan records’

  In Tokio vindt vandaag vanaf 13.00 uur de openingsceremonie van de Paralympische Spelen plaats. Net als bij de Olympische Spelen wordt de Nederlandse equipe aangevoerd door twee vlaggendragers. Jetze Plat en Fleur Jong zwaaien de Nederlandse driekleur wanneer TeamNL zich presenteert aan de wereld. Wie zijn de vlaggendragers en wat mogen we van het duo verwachten deze Spelen?