Volledig scherm
Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is volgens de politie nog niet duidelijk. © Keistadnieuws

Moeder (36) en kind (4) zwaargewond bij crash op Leusderweg, bestuurder kreeg black-out

UpdateOp de Leusderweg in Amersfoort zijn vanmiddag een moeder (36) en kind (4) op de fiets zwaargewond geraakt bij een ernstig verkeersongeval. Ook een man uit Apeldoorn raakte bij de crash gewond. 

De bestuurder van de auto, een oudere vrouw, heeft volgens politiewoordvoerder Lies van Duin vermoedelijk een black-out gekregen. De vrouw is door agenten opgevangen en gehoord. 

De drie fietsers zijn omstreeks 15.30 uur aangereden door een auto op de Leusderweg ter hoogte van MBO Amersfoort en het Juliana van Stolbergpark. Op dit moment lijkt er, aldus Van Duin, geen relatie te zijn tussen de moeder en het kind uit Amersfoort en de man van onbekende leeftijd uit Apeldoorn. 

De moeder en het kind raakten zwaargewond bij het ongeval en zijn na de hulpverlening van de massaal toegesnelde hulpdiensten en twee traumahelikopters met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Ook de Apeldoorner raakte gewond en ligt in het ziekenhuis. Hoe het nu met hen gaat, is niet bekendgemaakt. 

De Leusderweg werd na het ongeluk urenlang voor verkeer afgesloten. De Verkeersongevallenanalyse deed, ook in het donker met groot licht, onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De politie is op zoek naar getuigen die de aanrijding hebben zien gebeuren. 

Een jaar geleden raakte een 80-jarige fietser zwaargewond bij een aanrijding op de Leusderweg ter hoogte van de oversteekplaats bij MBO Amersfoort. 

Volledig scherm
Drie fietsers zijn op de Leusderweg door een auto aangereden. © AS Media
Volledig scherm
De weg is nog altijd afgesloten en het onderzoek in volle gang. © AD

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort