Volledig scherm
Station Dordrecht. © Google Streetview

Man naar kliniek na dreiging met bom

De bommelder, die in februari de politie via internet meldde dat hij NS-Station Dordrecht zou opblazen, moet van de rechter een jaar worden behandeld in een psychiatrisch ziekenhuis.

De 42-jarige Dordtenaar Peter M. was tijdens de dreiging volledig ontoerekeningsvatbaar. Hij is psychotisch en lijdt aan schizofrenie, maakte de rechter gisteren bekend.

Volgens M. deed hij de bommelding alleen om gearresteerd te worden. ,,Voor mijn eigen veiligheid. Ik mag geen aangifte doen, maar ik word bedreigd door een motorbende en mijn zus, die automobilist en anderen die te maken hebben met branden bij Chemie-Pack en Chemours en met de smokkel van chemicaliën en drugsproductie.''

Vanuit een publieke computer bij de Media Markt stuurde hij dreigmails naar Politie.nl. 'Ik ga een aanslag plegen met een atoombom station Dordrecht 17.00 uur 6 februari', stond erin.

De eerder door justitie geëiste maatregel is de ex-psychiatrische patiënt ook opgelegd voor de aanval op een man die boodschappen aan het inladen was op de Burgemeester de Raadtsingel. Dat gebeurde bij de snackbar, waar de veroordeelde veel rondhing. De Dordtenaar sprong het slachtoffer op z'n rug maar werd door de automobilist en zijn zoon overmeesterd. De man had zijn psychiatrische behandeling eerder afgebroken.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht