Volledig scherm
© anp

Verwarde man dreigde met bom op station Dordrecht

Een verwarde Dordtenaar (41) blijkt in februari te hebben gedreigd met een bomaanslag op het station van Dordrecht. Peter M. stuurde mails naar politie en sociale dienst met de woorden ‘bomaanslag om 17.00 uur het station’ en herhaalde die woorden volgens mondeling. Ook repte hij over een atoombom.

Peter M. werd opgepakt en zit sindsdien in het Penitentiair Psychiatrisch Centrum, een afdeling in de gevangenis in Den Haag waar constant psychiatrische zorg is. De man verscheen vandaag voor de rechtbank in zijn woonplaats, maar tot een veroordeling kwam het niet.

Onderzoek

De rechters willen dat M. eerst naar het Pieter Baan Centrum wordt gestuurd voor onderzoek. ,,Het is echt nodig dat er onderzoek komt naar uw geestesvermogens’’, hield één van de drie rechters M. voor. De officier van justitie sloot zich daar bij aan. ,,Iedereen wil weten of u wel of niet toerekeningsvatbaar bent.’’

Deskundigen zullen de Dordtenaar in het centrum waarschijnlijk alleen maar kunnen observeren, want M. weigerde in het verleden herhaaldelijk met een psychiater of psycholoog te praten. In het verleden waren er desondanks al wel rapportages uitgebracht over M. waarin bij de man schizofrenie en psychische stoornissen zijn vastgesteld.

Namen

Ook gisteren maakte M. een verwarde indruk, waarbij hij telkenmale zei dat zijn vader is vermoord en hij strooide met namen van bedrijven en overheidsinstellingen. ,,Er is een internationaal Fiod-schandaal tegen het koningshuis. Dat is geen ziekte’’, zei de man.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht