Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Mark Reijntjens

'Managers zijn een stelletje sneue apen'

OP DE WERKVLOERDe manager heeft het zo gemakkelijk nog niet: ze komen in conflict met zowel ondergeschikte als bovengeschikte soortgenoten. Met als gevolg: veel stress en depressie. Zelfs biologen hebben medelijden met deze 'sneue aap'. 

De biologen bestudeerden honderden uren het gedrag van makaken in een Brits apenbos. Ook onderzochten ze in het lab ontlasting op stresshormonen. De makaken zijn interessant, omdat ze verschillende hiërarchische lagen kennen. Juist de apen in het midden van de hiërarchische lagen komen in conflict met de ondergeschikte en bovengeschikte soortgenoten. Ze dagen de baas uit, en worden steeds uitgedaagd. Dat ze last hadden van stress, bleek zelfs uit hun poep.

Quote

De middenlaag had meer last van depressie en angsten dan de mensen erboven en eronder

De hiërarchie van makaken lijkt op onze eigen apenrots, beter bekend als de werkvloer. De biologen kwamen zelf met de vergelijking met de middenmanager. Dit diertje wil ook hogerop en gaat uitdagingen aan met alfa's, terwijl hij ondertussen zelf de baas moet zien te blijven van ondergeschikten vol apenstreken. Dat leidt inderdaad tot stress, weten we ook uit ander onderzoek onder maar liefst 20.000 werknemers in verschillende soorten bedrijven. De middenlaag had meer last van depressie en angsten dan de mensen erboven en eronder.

Andere onderzoekers, die van een businesscollege, gingen niet het bos in, maar bestudeerden een Amerikaans telecombedrijf. Topmanagers stelden onrealistische doelen in te weinig tijd. Medewerkers hadden te weinig training. En daartussenin zaten de middenmanagers die het moesten zien op te lossen. 

Ze knoeiden dan maar met data om bonus of baan te houden. De top kreeg geen resultaat maar spookcijfers om beleid mee te maken. Zo zak je weg in zelf aangelegd drijfzand. Het gebeurt veel, denken deze wetenschappers.

We zien het middenmanagement gewoon niet staan. Wel de medewerkers. Die lopen elke dag door het mensenbos te jagen op klanten en kwartaalcijfers. De top schiet op visies en veranderingen. In het midden zit iets dat klinkt als goedkope binnenkit: de tussenlaag. Maar deze binnenkit kun je niet negeren zonder dat het ergens gaat lekken. 

Middenmanagement kan de firma breken, zoals bij dat telecombedrijf. Het kan je bedrijf ook maken. Laten we vandaag beginnen de middenmanager echt te waarderen. Top en medewerkers moeten luisteren, om kritiek en advies vragen. Realistische doelen stellen. En tegen de stress elke dag de ontlasting meten.

Klik hier voor eerdere afleveringen in de rubriek Op de werkvloer.